Quan una criatura és a punt de plorar es diu que fa el bot, a la Terra Alta hi ha un poble que es diu Bot i també és un recipient per beure vi a galet!
Però també tenim un vot, escrit diferent. Alguns fan el vot quan voten obediència a una comunitat religiosa, però la majoria d’adults també fem el vot o, millor dit, votem per elegir els nostres representants.
Partint de la base que tots els polítics menteixen en un moment o altre, perquè no n’hi ha cap que digui la veritat absoluta, no sempre l’encertarem, i sovint ens desenganyem de les promeses incomplertes, de les dobles intencions que no captem o dels relats esbiaixats. Així que, entre moltes altres, una de les feines dels electors és trobar aquells que menys mentides diuen o, dit d’una altra manera, aquells que ens generin més confiança. No és una feina fàcil.
El resultat de les eleccions al Parlament ha estat molt millor del que m’esperava, malgrat el vot a la ultradreta, que és com fer-se una selfie amb una arma i disparar-se un tret.
Ara encara ens cal patir per les coalicions i les aliances, per les paraules sortides de to, per les declaracions al Twitter, per les incoherències i contradiccions que ens envairan en els dies postelectorals.
🎦 EL CANDIDATO, de Michael Ritchie
EUA, 1972
Un jove advocat laboralista del Partit Demòcrata s’enfronta al poderós candidat del Partit Republicà.
Una de les millors pel·lícules sobre eleccions i, sobretot, sobre la veritat i la mentida dels candidats a la presidència. D’una banda tenim uns candidats capaços de tot per aconseguir un escó i, de l’altra, uns votants que es deixen influenciar per coses que res tenen a veure amb el programa polític que proposen.
És una bona reflexió del que deu ser el nucli dur d’unes eleccions reals.
Tràiler: https://youtu.be/9RTIQWXzexU
Nathana e totes les dones qui havien veu a elecció, foren en lo capítol per eléger abadesa.
Ramon Llull (Romanç d’Evast e Blaquerna, 1283)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada