diumenge, 9 d’agost del 2020

CUESTIÓN DE JUSTÍCIA

🎦  Pel·lícula de Destin Cretton
EUA, 2019

Basada en una història real.

Un jove advocat es decideix a lluitar pels empresonats al corredor de la mort d’Alabama. Persones condemnades sense proves, majoritàriament negres, que no disposaven de diners per obtenir una bona representació legal.  

Realment és una pel·lícula que, sobretot perquè es basa en fets reals, et fa pensar en les desigualtats astronòmiques en què es troben algunes persones només pel fet de ser d’una raça concreta, d’una religió, d’una ideologia, etc. En aquest sentit és una bona mostra de cinema social, que és molt necessari. De fet, nosaltres en tenim uns exemples ben a la vora, presos polítics amb sentències redactades molt de temps abans dels judicis. 

A part d’això, les pel·lícules americanes sempre ens han mostrat una forma de fer els judicis que crec que no m’equivoco si dic que no s’assemblen en res als que tenim aquí. Totes estan tallades pel mateix patró, el de la famosa sèrie de TV Perry Mason i Ironside, dels anys 60 i 70, que molts potser no haureu vist mai.

Molt bona pel·lícula i molt bon treball.

Tràiler: https://youtu.be/w3QTe5Qh_qA




2 comentaris:

  1. No ho sé, però pot ser que no siguin les pel·lícules, sinó el sistema judicial amb jurat, el que es diferent de com es fa aquí

    ResponElimina
  2. generalment el cinema és un reflex de la realitat, llevat de la ciència ficció... que va per lliure!

    ResponElimina