dissabte, 8 d’agost del 2020

SE'N VA ANAR EN UN DIA MOLT CLAR

Foto: Estel Bové (Austràlia)

La notícia és que el rei emèrit se n’ha anat o ha fugit o s'ha escapat o..

Doncs què voleu que us digui? Trobo que té molt de mèrit que un tio corrupte fins a les celles, enfangat fins l’engonal, empastifat pel mig i per les vores, untat de dalt a baix ens digui que se’n va i nosaltres encara li paguem la fugida, l’estada a l’estranger o a l’exili i segurament totes les companyies que desitgi. I encara que afirmem que nosaltres no tenim rei, de moment liquidem els seus comptes. Potser és que ens mereixem el que està passant, perquè no som capaços ni d'impedir-ho ni de reaccionar. Ens en lamentem i prou. 

El verb pronominal anar-se’n només vol dir partir d’un lloc per anar en un altre lloc. Fugir, en canvi, és més contundent, perquè vol dir allunyar-se d’algun perill o d’alguna cosa desagradable. I escapar-se? Doncs vol dir aconseguir alliberar-se d’aquest perill!

Com que no soc capaç de trobar res que s’hi assembli us posaré unes quantes pel·lis a veure quina creieu que li va millor. Mireu-vos els tràilers i feu les aportacions que vulgueu! No sé pas si en trobarem cap que ho superi. 

🎦   ATRÁPAME SI PUEDES, de Steven Spielberg
EUA, 2002, amb molts premis i nominacions als Oscars.
Basada en una història real. Un agent de l’FBI ha de seguir la pista d’un jove delinqüent que adopta diverses identitats, per capturar-lo i portar-lo davant la justícia.


🎦   FUGA DE ALCATRAZ, de Don Siegel
EUA, 1979
Un pres de la presó d’Alcatraz, de màxima seguretat, situada enmig d’una illa de la badia de Sant Francisco prepara un pla de fuga. 


🎦   EL FUGITIVO, d’Andrew Davis
EUA, 1993, un Oscar i molts altres premis. 
La vida del doctor Richard Kimble, un metge acusat d’haver matat la seva dona. Quan el traslladen a la presó, es fuga de l’autocar juntament amb altres presos. Per provar la seva innocència haurà de trobar l’assassí, que és manc.

🎦   ATRACO PERFECTO, d’Stanley Kubrick
EUA, 1956
Després de passar per la presó, un home decideix donar el darrer cop de la seva vida, que li permeti retirar-se. 


🎦   EL GOLPE, de George Roy Hill
EUA, 1973
Dos timadors volen venjar la mort d’un company. Amb l’ajuda de tots els amics i coneguts muntaran un pla per fer-ho.



I perquè us tranquil·litzeu, us posaré la cançó que va guanyar el premi del V Festival de la Cançó Mediterrània de 1963, cantada per Salomé i per Raimon!

Se'n va anar
en un dia molt clar.
Jo no sé
si a una terra llunyana.
Se'n va anar
cap enllà.
No sé pas
si tornarà.😱

5 comentaris:

  1. Atraco perfecto no le vist, les altres si. La primera i la última deixant a part si escau en més o menys amb el tema "rei" les trobo Magnífiques.

    ResponElimina
  2. Una maleta, dues maletes, tres maletes....

    ResponElimina
  3. Toma el dinero y corre, de Woody Allen. Pel títol!

    ResponElimina
  4. Toma el dinero y corre, de Woody Allen. Pel títol!

    ResponElimina