dissabte, 30 de setembre del 2023

INTRIGUES...

 

I avui us volia parlar d'un nou llibre que hem publicat el col·lectiu Reusenques de Lletres. Es tracta del recull INTRIGUES A LA CARTA, que ens edita Arola editors i que coincideix amb el 10è aniversari de la nostra aparició. 

Hi participo amb el conte A ROBAR EL QUE ES PUGUI! Una història d’intriga que se situa en un lloc important i estimat de la ciutat de Reus. El recull es compon de 17 textos més de companyes que també han escrit relats intrigants. 

És un plaer formar part del col·lectiu, perquè escriure és bonic, però encara ho és més si et llegeixen! 


I la pel·lícula que ens acompanya avui és una de les millors del mestre del suspens. Naturalment, és un film d’intriga –em resisteixo a dir-ne thriller

🎦   VERTIGEN, d’Alfred Hitchcock

EUA, 1958

Un detectiu de la policia de San Francisco pateix vertigen i es retira. Un amic el contracta per un cas que sembla senzill.  

Es tracta d’una intriga psicològica marcada pels símbols i les obsessions. Es considera una de les millors pel·lícules del cinema sonor, tot i que cal posar-la en context per l’any en què es va filmar. 

TRÀILER




Quan va obrir la porta del pis ja va notar alguna cosa diferent. Era una porta de dimensions desorbitades, amb guarniments de porcellana. Era la porta de sempre, la que havia deixat entrar i sortir tota la família des de feia dècades.

Ció Munté (A robar el que es pugui!, dins el recull Intrigues a la carta, 2023)


6 comentaris:

  1. Ció, ja saps que m'agrades molt com escrius, i de la narració m'ha encantat el finaaal!!! Que booo. Però cal seguir tota la història per arribar-hi! L'ENHORABONA per haver arribat fins aquí i que la festa d'escriure no acabi! A.AmigoF.

    ResponElimina
  2. Escriuré realment ha de ser molt bonic com tu dius, sobretot si se'n sap, com tu en saps ! Enhorabona pel llibre i pel desè aniversari. Friso per llegir-lo.

    ResponElimina